icon rss footer hover.png icon facebook footer hover.png icon mail footer hover.png icon insta footer hover.png
Du er her:   Nordby skole   ›   Skole og utdanning   ›   Grunnskolen - fellesinformasjon
Skolestart

Registrering av nye skoleelever i Ås kommune 1. trinn skoleåret 2018-2019

Barn som er født i 2012 vil i løpet av uke 44 og 45 få tilsendt brev fra nærskolen til barnet etter folkeregistrert adresse.

Publisert: 19. oktober 2017

Grunnskoleopplæring

Den obligatoriske grunnskoleopplæringen i Norge er tiårig, og barna starter på skolen når de er 6 år. Grunnskolen bygger på prinsippet om likeverdig og tilpasset opplæring for alle. Grunnskoleopplæringen og alt undervisningsmateriell er gratis.
Ås kommune har 7 barneskoler med tilhørende SFO, og 2 ungdomsskoler.

Om tjenesten

Publisert: 13. januar 2017
godt skolemiljø

Nytt regelverk for godt skolemiljø

Elevene i Ås skal ha et godt og trygt psykososialt skolemiljø

Alle elever har rett til et trygt og godt psykososialt skolemiljø, som fremmer helse, trivsel og læring. Fra 1. august 2017 er det vedtatt et nytt regelverk om skolemiljø.

Publisert: 28. august 2017
Velkommen til skolestart i Ås kommune!

Skolestart i Ås kommune skoleåret 2017/2018

Ås kommune ønsker alle elever, foresatte og ansatte velkommen til et nytt skoleår! Alle skolene har oppstart torsdag 17.august. Oppmøtetid for de ulike skolene og trinnene, finner du her.

Publisert: 16. august 2017

Rammeplan for skolefritidsordningen i Ås

Og lokale årsplaner for den enkelte SFO på hver skole

Med bakgrunn i prosjektet «Kvalitetsutvikling i skolefritidsordningen i Ås», har Ås kommune utarbeidet en felles kommunal rammeplan for skolefritidsordningen. På bakgrunn av denne er det også utarbeidet lokale årsplaner for den enkelte SFO.

Publisert: 15. august 2017
SFO illustrasjonsbilde

Søke redusert foreldrebetaling SFO

Skoleåret 2017/18

Frist for å søke om reduksjon i foreldrebetaling for skoleåret 2017/18 SFO er 1. juni 2017. Har du allerede reduksjon i foreldrebetalingen for inneværende skoleår må du søke på nytt for neste skoleår. Vedtaket gjelder bare for ett år av gangen.

Publisert: 11. april 2017
klokke i klassrom

Skolenes start- og sluttidspunkter

Her finner du en oversikt over når elevene i Ås begynner og slutter på skolen hver dag. Skolene og de forskjellige trinnene har ulike start- og sluttidspunkter.
Skoleruta finner du her.

Publisert: 30. mars 2017
smartklokke

Informasjon om bruk av smartklokker/ mobilklokker

Ås kommune ønsker å informere om hvilke etiske og juridiske problemstillinger bruk av smartklokker/mobilklokker kan åpne opp for.

Publisert: 28. mars 2017
handlingsplan godt psykososialt miljø

Handlingsplan for et godt psykososialt miljø i skolene og SFO

Handlingsplanen gir føringer for arbeidet med det psykososiale miljøet. Den skal forebygge, fange opp og håndtere mobbing av barn og unge i Ås.

Publisert: 26. januar 2017
Illustrasjonsbilde for IST, administrativt system for barnehage, SFO og skole.

Ny oppvekstportal for barnehage og SFO

Ås kommune har innført et nytt system for opptak og administrasjon av barn i barnehage og SFO.

Publisert: 09. januar 2017
Illustrasjonsbilde for skolefritidsordningen (SFO)

Priser for SFO skoleåret 2016/17 og inntektsredusert foreldrebetaling

Kommunestyret vedtok 25.05.2016 nye priser for SFO skoleåret 2016/17 og inntektsredusert foreldrebetaling.

Publisert: 01. juni 2016
Skoleskyss, illustrasjon av skolebuss

Endring i retningslinjene for skoleskyss

Elever tilhørende Tandbergløkka i Ås kommune, som går på Ski skole, har ikke lenger en skolevei som er definert som trafikkfarlig grunnet ny gang- og sykkelvei.

Publisert: 20. mai 2016

Forskrift om skoletilhørighet i Ås kommune

Kommunestyret vedtok 21. juni 2017 ny forskrift om skoletilhørighet.

Publisert: 11. mars 2014

Kommunal forskrift om reglement for orden og oppførsel i Ås-skolen

Den 21.01.2015 vedtok hovedutvalg for oppvekst- og kultur en forskrift om felles reglement for orden og oppførsel i Ås-skolen.

Publisert: 05. februar 2015

Serviceerklæring for grunnskolene i Ås

Publisert: 25. juni 2015

Felles visjon for grunnskolen i Ås

Publisert: 21. juni 2013

Overgang barnehage/skole

Publisert: 25. juni 2015

Retningslinje for permisjon fra pliktig opplæring i grunnskolen

Den 26.02.2014 vedtok hovedutvalg for oppvekst- og kultur retningslinje for permisjon fra pliktig opplæring i grunnskolen i Ås.

Publisert: 13. mai 2014

Barns sykdom og helse